LEARN MORE

Scroll down

Wat is marketing automation?

Vroeger belden verkopers potentiële klanten op. Geïnteresseerd? Dan gaf je je adres op en kreeg je later een folder in de brievenbus. Die techniek passen we met marketing automation ook toe. Maar vandaag gebruiken we digitale technologie om —op het juiste moment en volledig automatisch— de juiste e-mail, sms, of advertentie naar de juiste persoon te sturen. Zo creëren we eerst interesse, dan interactie en uiteindelijk meer omzet voor jou.

Marketing automation

Leads genereren

Aan de basis van marketing automation ligt altijd een digitaal klantenbestand. Dat klantenbestand kunnen we indien nodig eerst uitbreiden. Bijvoorbeeld door advertenties te plaatsen op sociale media die naar leuke blogposts leiden —en de lezers van die posts te overhalen hun e-mailadres op te geven in ruil voor een whitepaper die al hun vragen beantwoordt.

Marketing automation

Je database structureren

Eens je een stevige database hebt gaan we deze structureren en verfijnen. Bijvoorbeeld door leads via e-mail voor hun verjaardag te feliciteren. Zo komen we te weten wie je mail heeft geopend en wie ook nog een kijkje is gaan nemen op je website. Of door met cookies op je website te ontdekken welke prospect welke productpagina opent en wie zelfs de prijspagina heeft bekeken.

De juiste boodschap op het juiste moment

Met de juiste informatie wordt je database steeds waardevoller.  We kunnen ze nu immers gebruiken om steeds relevanter te communiceren. De persoon die je die je mail opende maar niet naar je website ging? Die is vast wél geïnteresseerd als hij een promocode ontvangt. En de persoon die je prijspagina heeft bekeken? Die is misschien zelfs klaar voor meer.

Marketing automation

Learnings

De mogelijkheden van marketing automation zijn eindeloos, maar de basics zijn altijd dezelfde: leads genereren, met interessante content interactie creëren en die interactie opvolgen om je database te verfijnen. Om nadien met nog relevantere communicatie door te duwen. Het uiteindelijke resultaat? Een haarfijn zicht op wie waar in je sales funnel zit en een groter aantal hot leads (die klaar zijn om te converteren).

Geen idee hoe je eraan begint? We laten je graag zien hoe wij het aanpakken. Samen met jou ontdekken we je buyer personas, creëren we interessante content voor elk type klant en bouwen we stap voor stap een customer journey op die bij elk touchpoint relevante data oplevert en uiteindelijk je omzet verhoogt.

Gerelateerde artikelen

Is jouw website ready for battle?

Lees artikel

Threads – There’s a new bird in town

Lees artikel
digital marketing budget

Hoe haal je het meeste uit je digitaal marketingbudget?

Lees artikel

Uitbreidingstraat 82
2600 Berchem
België

info@dexville.be

+32 3 808 16 38

Square Marie Curie 50
1070 Anderlecht
België

info@dexville.be

+32 2 808 77 15

Herikerbergweg 88,
1101 CM Amsterdam
Nederland

info@dexville.be

+31 20 241 8606