BRAND POSITIONING & STRATEGIE

Een krachtig merk begint bij een sterke positionering en strategie. Het is de totale merkervaring die telt.

INTRO

Brand positioning en strategie, allebei van groot belang.

Duidelijke positionering

Een duidelijke visie op jouw positionering in de markt is de basis voor het ontwikkelen van een sterk merk en de juiste marketingkanalen te selecteren. Het bouwt aan de waarde die je biedt als merk, het kan zorgen voor meer klantenbinding en het biedt bovendien een voordeel ten opzichte van je concurrenten. Het zorgt ervoor dat jouw merk opvalt in de massa.

Maak impact met je merk

Ga niet voor loze woorden, maar effectieve daden. Want klanten gaan meer en meer kiezen voor merken met een echt verhaal. De nieuwe consument is niet op zoek naar het mooiste, goedkoopste of het meest merk, ze zoeken naar een emotionele connectie met jouw merk. Ze zijn als het ware echte brand ambassadeurs die je merk dragen. Hoe onderscheid jij je van je concurrenten?

Wacht niet langer!
Klik hier.
De koffie wordt al koud…
Klik hier.
Onze expert wacht jou op.
Klik hier.

VAN AUDIT TOT UITWERKING

Heb jij een nieuw product, bedrijf of merk? Dan werken vanaf 0 aan jouw merkbeleving. Wil je verder werken op jouw bestaand merk? Dan is het belangrijk om dieper in te gaan op de bestaande merkwaarden, doelstellingen en doelgroepen. We bekijken de sterke en zwakke punten, onderzoeken de huidige positionering, merkidentiteit en ontdekken de mogelijkheden tot groei en verbetering. We definiëren wat je uniek maakt en hoe we dit aan de wereld willen communiceren.

Waarin onderscheidt jouw merk zich van de concurrenten? Jij weet deze vraag binnen de minuut te beantwoorden? Goed! Bij DexVille kijken we met een kritisch oog naar deze argumenten, want veel bedrijven zijn zoekende in het formuleren van de unique selling points.

Waar staat jouw merk ten opzichte van je directe én indirecte concurrenten? Hoe ervaart de doelgroep je product? Zijn er zaken die niet kloppen met hoe jij jouw bedrijf wilt positioneren? Bij DexVille werken we met jou samen om een sterke positionering te ontwikkelen.

Een brand guide gaat verder dan enkel de visuele uitwerking van een merk. Het omschrijft je merk van A tot Z: welke kleuren, welke waarden, welke manier van communiceren. Zo zorgen we bij DexVille ervoor dat jouw merk visueel al jouw waarden uitstraalt, maar ook dat elk communicatiekanaal jouw merk versterkt, met de juiste woorden en beelden.

Je bedrijf klaarmaken voor de toekomst? Dan is een moderne look één van de belangrijke sleutels. Bij DexVille starten we met de bestaande elementen, of we gaan aan de slag met een het creëren van een compleet nieuwe brand name en visuele identiteit. We combineren kleuren die merken versterken, kiezen voor typografie die boodschappen tot leven doen komen en foto’s die jouw doelgroep doet dromen.

DexVille is een geregistreerde dienstverlener voor KMO-Portefeuille. Wat wil dat zeggen? Als je op onze strategische experten beroep doet om jouw merkpositie, USP’s, sterkten en zwakten in kaart te brengen, dan kan je hier een stuk voor terugbetaald krijgen.

Jouw brand strategie is tot in de puntjes uitgewerkt? Tijd om te focussen op de verkoop. We selecteren voor jou de juiste mix aan communicatiekanalen om dat te realiseren.

HOE

Samen jouw toekomst vormgeven

Huidige branding

Voor we van start gaan is het belangrijk te begrijpen waar jouw merk zich vandaag bevindt. Een grondige audit onthult de sterke en zwakke punten. We onderzoeken niet alleen de branding, we gaan ook dieper in op jouw positionering, identiteit en concurrentievoordelen. We bepalen de mogelijkheden voor groei en maken een plan van aanpak.

Strategisch rapport

We maken van alle bevindingen een strategisch rapport op. Zie het als een handleiding van jouw merk, waar je team binnen enkele jaren nog steeds naar kan teruggrijpen. Het bevat alle inzichten en de voorgestelde strategie voor de toekomst. Het is jouw merkpositionering, die de basis vormt van jouw communicatiestrategie.

Theorie naar realiteit

Klaar om het succes van een goed bedachte strategie te ontdekken? De DexVille experten worden gebrieft door onze strategen en gaan aan de slag met de juiste communicatiekanalen. Elke uitwerking wordt met de bekomen strategie in het achterhoofd opgesteld en onze strategen houden een toeziend oog op de uitwerkingen: van logo-ontwerp en huisstijl tot contentcreatie en marketingcampagnes.

En in de toekomst?

Optimaliseren we continue jouw strategie. We blijven de resultaten en feedback opvolgen en sturen bij waar nodig. Zodat jouw merkstrategie relevant blijft, mee is met de laatste trends en vooral positieve resultaten oplevert. Nu én in de toekomst.

Ontmoet onze strategische experten

lets connect

ONTDEK DE KRACHT VAN JE MERK!

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en ontdek hoe we jouw merk kunnen transformeren.

Meer weten over brand positioning? Ontdek deze topics: