E-COMMERCE

Je producten of diensten online verkopen? Bij DexVille helpen we je met het opzetten en implementeren van een succesvolle online verkoopstrategie.

INTRO

Heeft jouw idee een webshop nodig?

Hoe beginnen?

Als je jouw producten of diensten online wilt verkopen zijn er verschillende mogelijkheden. Je kan je eerste stappen zetten door via andere platformen te verkopen zoals bol.com of Amazon. Wil je toch een eigen webshop, dan zijn er enkele vragen die je best op voorhand weet te beantwoorden: wil je een B2C- of B2B-webshop? Een afgeschermd bestelplatform? Een verhuurplatform? Of bijvoorbeeld een website zonder prijzen?

Bezint eer je begint

Het klinkt misschien cru, maar dit is echt de beste raad die we kunnen geven. Een online verkoopkanaal opzetten is immers niet eenvoudig om te doen slagen. Naast de verschillende mogelijkheden om jouw producten online te verkopen moet jouw bedrijf erop ingesteld zijn: denk aan logistiek, facturatie, productoverzichten… en moet je voldoende trafiek kunnen genereren naar jouw e-commerce platform.

Start met een businessplan én marketingplan

Vooraleer je zomaar naar een webshop ontwikkelaar stapt dien je jezelf best op voorhand al een paar vragen stellen. Welk producten wil ik verkopen, ben ik er intern op voorzien, wat is de ROI op een product of verkoop, welk budget voorzie ik voor de ontwikkeling van de webshop, welk budget voorzie je voor advertising, wil je een koppeling met jouw boekhoudsysteem of stockmanagment, … ? Hier kunnen we je bij DexVille mee helpen en begeleiden.

Wacht niet langer!
Klik hier.
De koffie wordt al koud…
Klik hier.
Onze expert wacht jou op.
Klik hier.

EEN WERELD AAN MOGELIJKHEDEN

Om jouw producten op de best mogelijke manier te laten zien in jouw webshop, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de presentatie ervan. We zorgen voor duidelijke en aantrekkelijke afbeeldingen die het product goed weergeven, vanuit verschillende hoeken en perspectieven. We gebruiken ook productbeschrijvingen die alle belangrijke kenmerken van het product benadrukken en eventuele beperkingen of waarschuwingen noemen. Daarnaast kunnen we bijkomend gebruik maken van video’s of 360 graden beelden om het product nog beter te laten zien aan de klant. We categoriseren de producten logisch, zodat klanten snel en gemakkelijk producten kunnen terugvinden.

Een webshop heeft 1 must: gebruiksvriendelijk zijn voor elke (potentiële) klant. Kies daarom voor de juiste categorisatie in je producten. Op welke manier is het voor de klant gemakkelijk om te zoeken naar de juiste producten? Welke eigenschappen hebben jouw producten, en welke elementen zijn belangrijk om te gebruiken als filters: maat, prijs, kleur …? We onderzoeken en implementeren dit voor jou.

Wist je dat een e-commerce veel breder kan zijn dan de klassieke webshop? Zo kunnen we voor jou een platform opbouwen die dienstdoet als catalogus (met of zonder prijzen), die leidt naar een check-out voor offerteaanvraag. Of een verhuurplatform waarmee jouw producten voor specifieke periodes kunnen verhuurd worden. Zo kan de gebruiker via een handige kalender de huurperiode aanduiden, en wordt de prijs conform aangepast. De tool die jij zoekt om jouw gereedschap, kampeermateriaal of andere producten te verhuren is dus binnen handbereik.

Een vlotte check out is een essentieel onderdeel van een succesvolle webshop. Klanten willen snel en gemakkelijk hun aankopen kunnen afronden en hebben weinig geduld voor een omslachtig en tijdrovend check out-proces. Een vlotte check out daarentegen, kan leiden tot een hogere conversieratio en meer tevreden klanten. Door te zorgen voor een duidelijke verzendpolicy weten klanten altijd wanneer ze jouw producten kunnen verwachten in de post, en of ze jouw producten kunnen retourneren. Wij integreren alle tools om van jouw website een succes te maken.

Veilig online kunnen betalen is vandaag enorm belangrijk. Gelukkig zijn er verschillende betalingsmethoden beschikbaar die veiligheid en gemak bieden voor zowel de klant als de verkoper. Betalingsproviders zoals Mollie en Stripe bieden een breed scala aan betaalmethoden: creditcard, PayPal, Bancontact, bankoverschrijving, … Deze providers bieden ook een veilige en gebruiksvriendelijke betaalomgeving, waarbij transacties worden beveiligd met de nieuwste technologieën en standaarden.

Een webshop biedt veel verschillende functies en modules die jouw bedrijf kunnen helpen om de verkoop van producten of diensten online te optimaliseren. Maak bijvoorbeeld gebruik van aangepaste prijzen voor bepaalde klanten of groepen, om zo meer klantloyaliteit te creëren. Een wenslijstje toevoegen aan je webshop? Of verwante producten tonen, waardoor klanten worden gestimuleerd om meer producten te kopen. Het kan allemaal!

De beveiliging van een webshop is van vitaal belang voor de bescherming van klantgegevens en de reputatie van het bedrijf. Een van de belangrijkste beveiligingsmaatregelen is het gebruik van een SSL-certificaat. Dit certificaat zorgt voor een veilige verbinding tussen de website en de browser van de klant, waardoor gegevens worden versleuteld en beschermd tegen hackers en andere kwaadwillenden. Andere belangrijke beveiligingsmaatregelen zijn regelmatige software updates, sterke wachtwoorden en het monitoren van verdachte activiteiten op de website. Door de beveiliging van jouw webshop serieus te nemen, bieden we jouw klanten een veilige en betrouwbare winkelervaring.

Is jouw e-commerce website gelanceerd? Proficiat! Bij DexVille helpen we jou ook bij de volgende stap: mensen naar jouw webshop brengen. We maken gebruik van verschillende advertentieoplossingen zoals social media advertising, Google Shopping of advertenties op YouTube.

HOE

Van strategie tot go live

Strategie & kick-off

Een goede strategie en kick-off is essentieel bij het bouwen van een webshop. Het is belangrijk om de doelgroep, doelstellingen en het budget in kaart te brengen. Door een gedegen plan op te stellen, kan het ontwikkelproces efficiënter verlopen en kunnen we van jouw webshop een succes maken.

Wireframing en design

Bij wireframing en design is het belangrijk om oog te hebben voor UX/UI. UX (User Experience) richt zich op de gebruikerservaring en het gebruiksgemak van de webshop, terwijl UI (User Interface) zich richt op het visuele aspect en de interactie tussen de gebruiker en de webshop.

Contentcreatie

Contentcreatie, copywriting en fotografie zijn belangrijke aspecten bij het bouwen van een webshop. Goede content trekt niet alleen de aandacht van de bezoeker, maar zorgt ook voor een hogere positie in zoekmachines. Door professionele copywriting en fotografie te gebruiken, kan er een aantrekkelijk verhaal worden gebracht dat aansluit bij je merkidentiteit. Bij DexVille bieden we naast design & development ook deze diensten aan.

Webdevelopment

Nadat het design en de content klaar zijn starten onze ervaren developers met het ontwikkelen van de webshop. Het omvat het opzetten van het CMS, het programmeren van de look & feel en het integreren van verschillende functies met CSS, PHP, Javascript als programmeertaal.

Testing en Go live

Als de webshop klaar is kan deze uitgebreid getest worden, dit op verschillende browsers, op verschillende devices. Eventuele fouten en bugs worden op die manier opgespoord en opgelost. Zo zorgen we bij DexVille voor een succesvolle lancering van jouw e-commerce website.

ONTMOET ONZE E-COMMERCE EXPERTEN

lets connect

OOK ZIN OM ONLINE TE VERKOPEN?

Jouw product online verkopen? Contacteer DexVille voor een het opzetten van jouw online verkoopstrategie.

Meer weten over e-commerce? Ontdek deze topics: