EMPLOYER BRANDING

Nieuw talent aantrekken: van groot belang voor een blijvend succes van een organisatie

INTRO

Een sterke employer branding strategie voor het aantrekken van nieuwe werknemers

Schaarste op de (arbeids)markt

Het vinden van de juiste, getalenteerde profielen is een probleem dat in steeds meer sectoren naar voor komt. Er is veel concurrentie en het vinden van de beste werknemers wordt elk jaar moeilijker. Zorg er daarom voor dat jouw bedrijf aantrekkelijk is, niet alleen voor nieuwe klanten, maar ook voor potentiële werknemers. Daarom zetten steeds meer bedrijven in op employer branding. En met succes.

Een sterk merk als werkgever

Het vinden van de juiste mensen voor openstaande vacatures draait om meer dan het adverteren van jouw vacature. Het gaat ook om een reputatie bouwen als werkgever en het tonen van de waarden en normen van je organisatie. Niet enkel het salarispakket is van belang. Bij DexVille analyseren we samen de huidige stand van zaken en maken we een concreet plan voor de toekomst.

Wacht niet langer!
Klik hier.
De koffie wordt al koud…
Klik hier.
Onze expert wacht jou op.
Klik hier.

BOUW AAN JOUW WERKGEVERSMERK

Bij DexVille luisteren we in eerste instantie naar jouw noden. Welke vacatures raken moeilijk ingevuld, is er veel verloop binnen jouw organisatie?Waarom werken jouw werknemers net zo graag voor jou? We vertrekken vanaf met workshop om deze problematiek in kaart te brengen en tot antwoorden te komen. Met de learnings uit de workshop kunnen we aan de slag voor het maken van een sterke employer branding strategie.

Voor het vinden van de juiste mensen is het uiteraard belangrijk om je vacatures vindbaar te maken. Zet ze op je website, adverteer ermee op relevante media en zorg ervoor dat ze aantrekkelijk geschreven zijn. Want ja, met copy kan je mensen aantrekken!

We merken dat ieder jaar meer en meer vraag is naar specifieke profielen: bus- en camionchauffeurs, arbeiders in de bouwsector, specialisten in niche-markten… Is het vinden van de juiste werknemers in jouw sector een terugkomend probleem? Bij DexVille starten we vanuit een concrete strategie, met als centraal startpunt je employer branding website. Want wat je daar vertelt is vaak compleet anders dan wat je verteld op je customer-oriented website: waarom werken bij jou, collega’s aan het woord, toelichting van extra vergoedingen, …

Zorg ervoor dat jouw bedrijf goed in beeld komt. Werken met stockafbeeldingen zal niet werken voor dit soort campagnes. We willen jouw bedrijf in beeld zien, jouw werknemers, jouw manier van werken, jouw bedrijfssite … Onze employer branding strategie omvat standaard een video en/of fotograaf die bij jou langskomt om het bedrijf op beeld vast te leggen. Niet enkel een bedrijfsvideo kan interessant zijn, ook enkele interviews met bestaande werknemers zorgen ervoor dat jouw bedrijf positief getoond wordt als werkgever.

Wanneer je alle tools in handen hebt om te adverteren kijken we naar de beste kanalen voor het bereiken van jouw toekomstige werknemers. Wie zijn ze? Op welke manier kunnen ze in contact komen met jouw vacatures? We analyseren de doelgroep en stellen een mix aan kanalen samen die past bij jouw beoogde doelgroep. Al eens gedacht aan lokale radio of een TikTok campagne in de plaats van de voor de hand liggende LinkedIn advertising?

We hebben een succesvolle campagne gelanceerd en zien de kliks en visits op je employer website binnenrollen. De laatste stap: bezoekers doen solliciteren, converteren. Weten we bijvoorbeeld uit ervaring dat de doelgroep die we willen bereiken vaak via hun smartphone komen? Dan is het misschien geen slim idee om een CV als verplicht veld te laten uploaden, een extra drempel die misschien zorgt dat vele sollicitanten zullen afhaken.

Ook voor strategisch advies voor employer branding kan je gebruik maken van een terugbetaling door KMO Portefeuille. Als geregistreerde partner werk je dus samen met DexVille voor jouw strategisch advies, ook voor Employer branding. Tijdens een workshop komen we tot de grootste pijnpunten en gaan we aan de slag met de bekomen informatie om voor jouw bedrijf in de toekomst van rekrutering een succes te maken.

Is jouw employer branding helemaal in orde en beschik je over alle tools om jouw bedrijf te doen groeien? Dan zorgen we bij DexVille ook voor nieuwe leads. Met een campagne op Facebook, TikTok of Pinterest kunnen we direct jouw potentiële klanten bereiken.

HOE

Achter elk succes zit een succesvolle strategie.

Analyse

Wie zijn jouw toekomstige werknemers? Welke vacatures geraken moeilijk ingevuld? Welke initiatieven werden in het verleden reeds genomen? We analyseren alle informatie en gaan aan de slag om een goede strategie te bekomen. We zorgen ervoor dat je in no time een goede kandidaat vindt voor je openstaande vacatures.

Producten

Bij DexVille creëren we alle tools die nodig zijn om een succes te maken van jouw employer branding. We maken een dedicated website voor het werven van nieuwe werknemers, we zorgen voor professionele foto’s en video’s op jouw bedrijf en gebruiken deze voor de opmaak van jouw campagnes.

Marketingmix

We selecteren steeds de juiste kanalen voor het bereiken van jouw doelgroep. We stellen een mix samen van verschillende kanalen, online en offline, om zo van jouw campagne een succes te maken. We analyseren de campagne op de verschillende kanalen en sturen bij waar nodig. Jij als klant merkt natuurlijk het meeste van de outcome van onze campagnes. We plannen daarom geregeld een review in om zo te kunnen bijsturen waar nodig.

Ontmoet onze strategen

lets connect

BOUW AAN JOUW IDEALE TEAM

Ontdek hoe ons team van branding experts jou kan helpen om het juiste personeel aan te trekken en behouden.

Meer weten over employer branding? Ontdek deze topics:

Geen resultaten gevonden.