Concept development

Een sterk merk ontwikkelen? Een sterk, creatief concept kan de boost zijn die jouw bedrijf nodig heeft. Het vormt de rode draad doorheen al je communicatie en zorgt voor veel herkenbaarheid.

INTRO

Een sterk concept, waarom draagt het bij aan je brand awareness?

Een creatief fundament

Een doordacht concept, een heldere creatieve strategie en een rode draad maken van jouw verhaal een consistent geheel. Voor heel wat merken is het de basis van hun communicatiesucces. Met een creatief concept op maat kan je je onderscheiden van anderen. Je gaat als bedrijf authenticiteit uitstralen, iets wat in de online wereld niet altijd gemakkelijk is. Doordat je merkidentiteit in alle communicatie voelbaar zal zijn, zal je doelgroep zich des te meer aangesproken voelen.

Een eigen tone of voice!

Een consistent creatief concept inzetten voor al je communicatie zorgt voor herkenbaarheid en versterkt het vertrouwen van jouw doelgroep. Je zal opvallen in een drukke markt, grijpt de aandacht en overtuigt het publiek van jouw unieke visie. Dit op alle communicatiekanalen: van de website tot advertenties, sociale media en zelfs video- of radiospots.

Wacht niet langer!
Klik hier.
De koffie wordt al koud…
Klik hier.
Onze expert wacht jou op.
Klik hier.

VERSTERK JE MERK MET EEN STERK CONCEPT

Een nieuw project, product of campagne? We bedenken en werken een nieuw creatief idee uit en zetten dit om tot een sterk concept dat ingezet wordt op verschillende communicatiekanalen. We voorzien niet enkel het idee, maar zorgen ook voor een volledige strategie, van concept tot concrete uitwerking.

Naast een creatief concept is ook het bepalen van een goede, uniforme tone of voice superbelangrijk voor je merk. Welke schrijfstijl wil je gebruiken voor je communicatie en wat zal de kernboodschap zijn? We definiëren de juiste verwoordingen en toon die jouw merk op een overtuigende manier presenteren. Mag het bijvoorbeeld wat informeler of juist heel formeel? Ook hier hangt alles samen met je sector en doelpubliek.

Een creatief concept kan ook uitgewerkt worden voor een specifieke campagne of communicatiewave, denk hierbij aan de solden, de lancering van een nieuw product of opening van een nieuw filiaal. We werken verder op de bestaande communicatie van je bedrijf en voegen een frisse, vernieuwende touch toe om aandacht te trekken voor jouw doel tijdens de campagne.

Meer en meer is storytelling één van de belangrijkste manieren om je bedrijf in de markt te zetten. De nieuwe consument is steeds meer op zoek naar merken waarmee ze zich kunnen associëren, die bij hun manier van denken passen. Creëer daarom een boeiend en meeslepend verhaal dat aansluit bij de levensstijl van je ideale klant.

Het ontwikkelen van een doordachte strategie is een belangrijke stap voor je merk, maar geen gemakkelijke. Welke boodschap wil je overbrengen? Wat zijn de belangrijkste kanalen voor jouw merk? Hoe kunnen we met een creatievere visie deze doelen bereiken en je merk positioneren in de juiste doelgroepen en markten?

Een nieuw concept ontwikkeld voor jouw volgende campagne of je volledige communicatie? Geweldig! Nu is het belangrijk om dit concept op de juiste kanalen te gebruiken, in advertenties, spots of om organisch klanten aan te trekken. Ook daarvoor hebben we bij DexVille de juiste mensen in het team. Van digitale marketing voor social media en paid advertising, tot Digital Out Of Home, een website en zoveel meer.

HOE

De experten van DexVille zorgen voor de ontwikkeling van het volledige concept, van idee tot uitvoering.

Hallo, wie ben jij?

We beginnen met een grondige kennismaking, we luisteren naar jouw visie. Het is belangrijk om een goed beeld te krijgen van jouw business, klanten en producten of services. Enkel op die manier kunnen we een passend creatief concept bedenken die jouw merk of bedrijf kan versterken

Brainstormen geblazen!

Met alle verkregen informatie gaat een dedicated team van experten aan de slag. We bekijken je concurrenten, bundelen jouw doelen en starten met brainstormen. We toetsen verschillende creatieve concepten af en selecteren de best mogelijke approach, steeds met jouw doelgroep in het achterhoofd.

De rode draad

Na de brainstormfase stellen we een ruwe eerste versie voor van één of meerdere concepten. We luisteren naar jouw feedback en werken het gekozen concept verder uit in conceptborden, scripts of visuals. Welke kanalen zijn voor jou het interessants om communicatie op te voeren? En hoe kunnen we dit concept hierop doortrekken?

En in de toekomst?

Het investeren in een concept is niet enkel belangrijk op korte termijn. Het is belangrijk om ook in de toekomst hiernaar telkens terug te grijpen. Een nieuwe campagne opstarten? Een grote communciatiewave in het voorruitzicht? De experten van DexVille staan steeds klaar om al je vragen te beantwoorden en je creatief concept verder uit te werken op al je (online) kanalen.

Ontmoet onze creatieven & strategisten

lets connect

EEN CREATIEF CONCEPT, IETS VOOR JOUW MERK?

Is jouw project of merk toe aan vernieuwing of heeft het behoefte aan een frisse aanpak? Onze creatieven blazen jouw project, merk of bedrijf nieuw leven in met een vernieuwde communicatie strategie.

WANT HET WERKT

Een creatief concept, 100’en gekende voorbeelden tonen dat het werkt!

Brand awareness en recognition

Een doordacht en consistent concept, dat werkt! AAN TAAAFEEL! Bompie, ja mannekes … , Open Happiness. Zonder de merken bij naam te noemen weten we allemaal over welke producten, merken of bedrijven het hierbij gaat. Het hoeft dus geen verassing te zijn dat het bewezen is dat een consistente en unieke manier van communiceren bijdragen aan een grote merkherkenbaarheid. Brand awareness zorgt op zijn beurt dan weer voor sales, en dat is toch het belangrijkste doel van jouw bedrijf, niet?

Meer weten over concept development? Ontdek deze topics:

BUILD YOUR BRAND!

Start vandaag nog met het bouwen aan je merkbekendheid, contacteer onze experten en we gaan aan de slag voor de ontwikkeling van jouw creatief concept.