Influencers hebben meer invloed dan ooit

Merken zijn nog nooit zo veel en zo actief op zoek gegaan naar influencers als vandaag. Dat doen ze meestal met gratis producten die ze via PR-bureaus naar influencers sturen. Twee problemen: PR-bureaus zijn best duur en als merk heb je geen controle over wat een influencer met je product doet.

Influencer Marketing

Hopen op goede content

Bovendien ben je niet zeker of de influencer überhaupt positief over je product communiceert. Vaak komt het neer op hopen: op goede content en op een goede ROI.

Het alternatief, zelf adverteren op sociale media, is dan weer gebonden aan de mogelijkheden die elk platform aanbiedt. Platformen staan adverteren bovendien vaak pas toe als ze net iets minder trending worden. Zo mis jij de hype.

Mensen gaan makkelijker mee in advertising die van mensen komt dan advertising van die van merken komt.

De ene influencer is de andere niet

Wereldwijd heeft 70% van de merken al slechte ervaringen gehad met influencers. Bij nano- en micro-influencers zorgt de samenwerking soms zelfs voor negatieve publiciteit. Toch investeren A-merken soms tot 25% van hun marketingbudget aan influencers. Potentieel is er dus wel.

Nano-influencers Minder dan 10 000 volgers
Micro-influencers 10 000 – 50 000 volgers
Mid-tier influencers 50 001 – 500 000 volgers
Macro-influencers 500 001 – 1000 000 volgers
Mega-influencers Meer dan 1000 000 volgers

Mensen weten dat mega-influencers gestuurd worden door merken. Dat maakt ze minder betrouwbaar. Toch blijven ze ook zo heel relevant en zorgen hun posts voor veel resultaat. Nano- en micro-influencers zorgen vaker voor negatieve publiciteit, maar blijven buitengewoon waardevol omdat ze als eerlijk worden ervaren. Maar hoe verzeker jij dat jouw samenwerking met een influencer het gehoopte resultaat oplevert?

Influencer Marketing

Learnings

Influencers hebben vandaag de dag meer invloed dan ooit. Mensen gaan makkelijker mee in advertising die van mensen komt dan advertising van die van merken komt. Vooral met micro- en nano-influencers hebben merken echter wel eens slechte ervaringen. Maar net zij kunnen veel meerwaarde bieden omdat ze als betrouwbaar worden ervaren door de consument.

Meer weten?

Geen idee hoe jij als merk hier mee aan de slag kan? Geen probleem, bij DexVille staan we te popelen om je hierbij te helpen. Contacteer ons snel vrijblijvend.