Waarom dit het beste moment is om te investeren in uw e-commerce

Investeren in e-commerce of in een bredere digitale strategie is een must. Daar weten wij als digital agency alles van. Mocht u toch nog twijfelen over het moment om dat te doen dan kunnen we u met zekerheid zeggen dat het nu is! De federale regering heeft immers een akkoord bereikt waardoor KMO’s bepaalde investeringen voor minstens 10 procent kunnen aftrekken.

E-commerce

Vele ondernemingen zijn zich bewust van de noodzaak om te investeren in duurzame energie en digitale technologieën maar zulke grote uitgaven financieren is niet altijd eenvoudig. Om die reden bestaat de mogelijkheid om een bepaald percentage van een investering af te trekken van de winst. Op die manier kunnen ondernemers grote investeringskosten tot op zekere hoogte compenseren.

Meer aftrek voor digitale investeringen

De regering-De Croo komt met deze hervorming tegemoet aan de vraag van Unizo om de bestaande en ingewikkelde regeling te vereenvoudigen. Om de drie jaar zal de lijst met groene investeringen die in aanmerking komt voor een aftrek worden bijgewerkt.

Er zijn drie punten waarop de regeling verandert:

  1. Basisaftrek voor éénmanszaken en KMO’s: dit betreft investeringen in bv. gebouwen, machines of rollendmaterieel. De basisaftrek stijgt van 8% naar 10%. Deze kan nog eens met 10% worden verhoogd voor digitale investeringen in facturatie, klantenrelatiebeheer, e-commerce en cyber security.
  2. Een nieuwe thematische aftrek voor groene investeringen: 40% voor éénmanszaken en KMO’s. 30% voor grotere ondernemingen. Deze geldt voor efficiënt energieverbruik, emissievrije vervoersmiddelen, andere milieuvriendelijke investeringen en groene digitale investeringen.
  3. Een omvorming van de bestaande aftrek voor investeringen in onderzoek en ontwikkeling naar een technologie-aftrek. Voortaan gelden hier vaste percentages los van de inflatie. Er wordt een verschillend percentage gehanteerd afhankelijk of het een éénmalige investering betreft (13.5%) of een investering gespreid over meerdere jaren (20.5%).

De nieuwe regeling treedt in werking vanaf 2025. De regering voorziet hiervoor 100 miljoen Euro.

Learnings

Stel je voor: een bloeiende online winkel die 24/7 voor je werkt, nieuwe klanten aantrekt en je omzet verhoogt – dat is precies wat DexCommerce biedt aan kleine en middelgrote bedrijven. Bij DexVille begrijpen we de uitdagingen waarmee KMO’s worden geconfronteerd bij het betreden van de digitale markt. Daarom hebben we DexCommerce ontwikkeld als dé oplossing om jouw merk online te laten schitteren. Neem contact met ons op om samen de mogelijkheden te ontdekken.

Meer weten?

Geen idee hoe jij als merk hier mee aan de slag kan? Geen probleem, bij DexVille staan we te popelen om je hierbij te helpen. Contacteer ons snel vrijblijvend.