Facebook: een nieuwe pagina versie

Facebook evolueert voortdurend en brengt constant veranderingen aan: zijn naam “Meta”, zijn algoritmen, zijn Creator Studio-tool, … Eén van de volgende wijzigingen betreft de inzet van een nieuwe versie van de Facebook-pagina. Het is nog niet voor alle pagina’s beschikbaar, maar geen zorgen, het zal snel plaatsvinden. Met deze nieuwe versie kunnen gebruikers die een Facebook-pagina hebben en een gemeenschap willen vormen, elkaar contacteren en hun professionele aanwezigheid op Facebook beheren.

Facebook bedrijfspagina

Hoe kom je op de nieuwe interface?

  1. Klik in uw privé-account op de pijl rechts van het pictogram “melding”.
  2. Er verschijnt een venster en u heeft de mogelijkheid om van profiel te veranderen. Selecteer de juiste pagina.

Als uw pagina niet verschijnt, heeft u de nieuwe versie nog niet.

Klik in de mobiele versie op de profielfoto en selecteer “Van profiel wisselen”. Kies de juiste pagina.

Wat is er nieuw aan de wijziging?

Verwijdering van likes op pagina’s
Facebook gaat zich alleen richten op abonnees, die betrouwbaarder zijn dan likes volgens het sociale netwerk. Een abonnee wil alle berichten op de pagina zien, terwijl iemand die een pagina leuk vindt zich automatisch abonneert en zich kan uitschrijven terwijl hij de pagina nog steeds leuk vindt.

Sommige pagina’s zullen nog steeds een like hebben, maar de meeste niet meer.

Er is nu een tabblad “vermelding” op de nieuwe paginaversie.

Let op:

Als een gebruiker de pagina leuk vindt en abonnee is van de pagina, wordt hij als abonnee op de nieuwe pagina opgenomen.
Als een gebruiker geabonneerd is op de pagina maar hij deze niet leuk vindt, zal hij niet hernomen worden op de nieuwe pagina.
Als een gebruiker de pagina leuk vindt maar geen abonnee is, wordt hij niet hernomen als abonnee op de nieuwe pagina.
Een eenvoudiger en ergonomischer ontwerp
Facebook heeft het design opnieuw ontworpen om een meer gestroomlijnde en intuïtieve versie te bieden. Navigeren tussen een privé- en een professioneel account wordt vereenvoudigd en voorkomt verwarring (tussen een privé- en professionele account), zoals reacties op opmerkingen vanuit een account in plaats van een pagina en andersom.

De toewijzing van rollen zal afwijken van de oude versie
Lees de uitleg hieronder.

Een nieuwsfeed
er zijn 2 nieuwsfeeds, één voor pagina’s en één voor privé-accounts. Deze nieuwigheid is ideaal voor een pagina om te communiceren met gebruikers, merken en zijn gemeenschap. Het zal ook mogelijk zijn om andere pagina’s en publieke figuren te volgen om interessante onderwerpen in de nieuwsfeed te tonen. Internetgebruikers met volledige controle zullen deze nieuwsfeed kunnen bekijken.
Suggesties voor relevante pagina’s, groepen en inhoud zullen ook worden aangeboden.

Nieuw vraag-/antwoordformaat om interacties te ontwikkelen en paginabetrokkenheid te vergroten
Bruikbare statistieken en meer relevante meldingen
Betere controle betreffende moderatie
Spam, haat, geweld, etc.

Beheer vanuit mobiele webbrowsers
Paginabeheer kan gebeuren vanuit de mobiele Facebook-applicatie, maar niet vanuit mobiele webbrowsers

Social media accounts

De nieuwigheden betreffende de paginarollen

Een andere nieuwigheid betreft de rollen van een pagina. Het is nu mogelijk om een rol met volledige of gedeeltelijke controle toe te wijzen aan gebruikers.

U moet volledige toegang hebben om paginarollen toe te wijzen. Een persoon met volledige toegang kan dus de toegang voor een andere gebruiker definiëren en de functies kiezen die hij kan beheren (advertenties, statistieken, inhoud).

Gebruikers die in oudere paginaversies geen beheerderstoegang hebben, zullen direct toegang krijgen per taak. Toegang per taak laat je niet toe om over te schakelen naar de nieuwe Facebook-pagina, maar laat je toe om met de nodige tools te werken, afhankelijk van de toegang.

Rollen op klassieke pagina’s Toegang tot de pagina op de nieuwe versie van de pagina’s
Admin Facebook-toegang met volledige controle
Editor Facebook-toegang met gedeeltelijke controle
Moderator Toegang per taak voor de antwoorden op berichten, community activiteit, advertenties, statistieken
Adverteerder Toegang per taak voor de advertenties, de statistieken
Analist Toegang per taak voor de statistieken

Op dit moment is het mogelijk om terug te keren naar een oude paginaversie, maar let op de gevolgen: sommige gegevens kunnen verloren gaan. Informeer u voordat u een retourverzoek doet. Het is onvermijdelijk, iedereen zal overschakelen naar de nieuwe paginaversie, we kunnen er maar beter zo snel mogelijk aan wennen.

Learnings

Het valt nog af te wachten of deze nieuwe versie van de pagina mooi en veel intuïtiever en eenvoudiger zal zijn voor de gebruikers van deze nieuwe pagina’s. In het begin zal u ongetwijfeld wat in de war zijn, maar zoals met alles is het een kwestie van gewoonte!

Meer weten?

Geen idee hoe jij als merk hier mee aan de slag kan? Geen probleem, bij DexVille staan we te popelen om je hierbij te helpen. Contacteer ons snel vrijblijvend.