Louego

Een zorgeloze vakantie met de huuroplossingen van Louego. Onze uitdaging: een makkelijke online tool ontwikkelen voor het huren van dakkoffers, dakdragers, fietsenrekken en meer!

Louego biedt een breed scala handige reisaccessoires te huur aan. Er werd vanaf nul gestart om een nieuw en fris merk te creëren dat naast het moederbedrijf APC afzonderlijk in de markt staat.

APC, de partner bij uitstek voor al je auto-accessoires, kwam bij DexVille aankloppen met de vraag een nieuwe webapplicatie te ontwikkelen. Een tool met een nieuwe naam en een nieuwe look die de gebruiker toelaat eenvoudig online reisaccessoires te huren, zoals dakkoffers, sneeuwkettingen, fietsendragers, etc. Kortom alles wat je nodig hebt om comfortabel op autovakantie te vertrekken.

DexVille Cases Louego Webshop Verhuurtool 1

Wij gaan met je mee op reis

Bij DexVille luisteren we naar alle verwachtingen van de klant: hoeveel producten zal de tool bevatten, hoe wordt de stock beheerd, etc. Hieruit volgt een persoonlijke aanpak die de rode draad vormt tijdens de ontwikkeling van deze verhuur-webshop.

Eenvoudig op weg, met Louego

APC Groep associeer je niet direct met vakantie. Er was dus eerst nood aan een nieuwe naam en visuele identiteit, zodat dit initiatief volledig afzonderlijk in de markt gepositioneerd kon worden. Een naam die in beide landsdelen leuk in de mond ligt en een link heeft met het doel van de website, namelijk het huren van kwalitatieve benodigdheden voor een autovakantie. Uit vijf uiteenlopende voorstellen, werd gekozen voor Louego.

DexVille Cases Louego Webshop Verhuurtool 2

Louego: een leuke combinatie van het franse ‘Louer’, wat zoveel betekent als huren en ‘Go’ dat verwijst naar het gemak van het online reserveren van je reisaccessoires.

Een toffe nieuwe naam, daar hoort natuurlijk een frisse branding bij. Het nieuwe logo zet hun belangrijkste product ‘dakkoffers’ leuk in de picture. De kleuren doen ons alvast zin krijgen in vakantie!

Een stukje vakantie huren

Na de branding was het verhuurplatform aan de beurt. Een eerste stap? Het bepalen van de juiste userflow doorheen de website met als doel: snel en eenvoudig je auto-accessoires huren. De User Experience staat dan ook centraal. Belangrijk is een duidelijke én eenvoudige navigatie, voldoende belangrijke informatie op elke pagina en een vlotte check-out.

DexVille Cases Louego Webshop Verhuurtool 3

Het is noodzakelijk dat de huurder snel de informatie vindt waarnaar hij op zoek is: afmetingen, specificaties, prijs, …

Onze webdesigners gingen verder aan de slag met de gecreëerde huisstijl en trokken deze door in een design voor de nieuwe tool. In de webshop werd een verhuurmodule met stockbeheer geïntegreerd. Zo is het te allen tijde duidelijk welke koffers er in stock zijn.

Een duidelijke back-end van de webshop zorgt ervoor dat Louego eenvoudig alle reserveringen kan opvolgen, de stock kan beheren en nieuwe producten kan toevoegen.

We gaan nog niet naar huis

De eerste fase van dit project is gestart. Louego is uit de startblokken geschoten en kan bouwen aan een groter klantenbestand. De volgende stap? Het verder promoten van de online verhuurtool op verschillende digitale kanalen: SEA, SEO en social media advertising.

Het resultaat

Een tof, nieuw merk met een zonnige uitstraling, (ze verhuren ook in de winter hoor) waar je dankzij de webshop eenvoudig en snel accessoires voor je autovakantie kan huren.