Efficiënt content creëren voor al jouw digitale kanalen

Heb jij als bedrijf een Facebook pagina? Een Instagram profiel? Een blogsectie op jouw website? Een gloednieuw TikTok account? En wil je als bedrijf graag ook een podcast of YouTube kanaal starten? Dan begrijp je als geen ander dat al die pagina’s dagelijks, wekelijks of maandelijks voeden met kwalitatieve content niet gemakkelijk is. Met deze aanpak hoeft dat geen gigantische inspanning te zijn.

Content Marketing

Het repetitieve karakter van content creatie

Van Facebook tot Instagram, TikTok, YouTube en blogartikelen – elk platform vraagt om unieke, frisse en boeiende content. Echter, het risico op repetitieve inhoud loert om de hoek. Een slimme aanpak vereist diversiteit, maar dat betekent niet dat content creatie een voltijdse job moet zijn.

Content creatie in batch: een slimme aanpak

Heb je er ooit aan gedacht om vooruit te plannen en de content creatie van de komende 3 of 6 maanden te bundelen? Door een content-dag goed voor te bereiden kan je namelijk heel efficiënt te werk gaan: foto’s, video en audio opnemen in 1 of 2 dagen. Zo win je niet alleen tijd, maar creëer je voor je merk ook een handige database aan content die bruikbaar is op al je kanalen.

In een wereld waarin content koning is, biedt de Content Machine van DexVille een innovatieve benadering.

Diversiteit is de sleutel tot effectieve content.

De voorbereiding

Voorbereiding is alles, ook voor het creëren van content. Denk op voorhand na over welk materiaal je nodig hebt. Welke topics, producten of merken wil ik de komende maanden op mijn sociale mediakanalen in de kijker zetten? Maak een selectie en start met het uitschrijven van verschillende scenario’s.

En actie: foto, video en audio

Na de voorbereiding komt de opname. Met alle voorbereidingen bij de hand maak je een duidelijke dag planning voor de opnames. Zorg voor een duidelijke tijdsbesteding per topic om zo je dag efficiënt in te delen. Zorg er ook voor dat je op voorhand nagedacht hebt over je sets. Zorg voor voldoende afwisseling in achtergronden, beelden en producten.

Batch creatie

Video’s, teksten en foto’s opgenomen? Dan kan je aan de slag met het maken van posts, advertenties, blogartikelen en video’s. Want met jouw nieuwe database ben je in staat om een breed scala aan content te genereren. Of het nu gaat om statische posts, inspirerende quotes, video’s, of zelfs podcasts – elk stukje content past in jouw puzzel van verschillende digitale kanalen.

Content is king

Met een goede voorbereiding kan je dus gemakkelijke en snel een batch aan content maken. Van content creatie geen last maar een troef maken? Dat is waar de Content Machine van DexVille schittert. In 2 opnamedagen zorgen we voor content voor de komende 6 maanden voor jouw bedrijf. We nemen de volledige job van voorbereiding en verwerking uit jouw handen en zorgen ervoor dat jouw verschillende digitale kanalen voortaan krachtig worden. We leveren een scala aan materiaal, variërend van fotografie tot video en audio, geschikt voor al jouw social media kanalen en website!

Learnings

In een wereld waarin content koning is, biedt de Content Machine van DexVille een innovatieve benadering. Het bundelt niet alleen de kracht van verschillende media, maar ook de efficiëntie van geplande batch content creatie.

Meer weten?

Geen idee hoe jij als merk hier mee aan de slag kan? Geen probleem, bij DexVille staan we te popelen om je hierbij te helpen. Contacteer ons snel vrijblijvend.