Remeha

Een SEO-optimalisatie tot in de kiertjes van de website met een nieuwe menustructuur, copy en blogposts waar je warm van wordt.

Remeha is een Nederlandse specialist in verwarmingsoplossingen voor zowel bedrijven als particulieren.

In Nederland is Remeha al een sterk merk, maar in België de verwarmingsspecialist nog niet van hetzelfde succes. Ze contacteerden ons om hun website in Vlaanderen makkelijker vindbaar te maken en hen als verwarmingsspecialist (ook voor particulieren) op de kaart te zetten.

DexVille Cases Remeha SEO optimalisatie 2

Bezint voor je begint

Voor een effectieve zoekmachine-optimalisatie moet je weten waar je staat en waar je heen wil. Het DexVille team van experten bepaalde samen met de klant enkele KPI’s en einddoelen, die werden gebruikt in Google Analytics om een zicht te krijgen op de stand van zaken.

De volgende belangrijke stap in dit SEO-project was het keyword onderzoek. We stelden een lijst samen met de meest populaire zoektermen die overeenstemmen met het dienstenaanbod van Remeha.

Als benchmark analyseerden we hoe de website scoorde bij de belangrijkste zoekwoorden en bij welke alternatieve termen hij al goede resultaten behaalde.

De websitemenu onder de loep

We stelden vast dat er voor een aantal belangrijke zoektermen geen landingspagina bestond. Andere pagina’s bleken dan weer onvoldoende te presteren of zelfs overbodig. Met een keywordonderzoek als basis en een goed inzicht in ‘wat werkt’ en ‘wat niet werkt’, stelden we een vernieuwde websitestructuur op.

Nieuwe zoektermen verdienden hun eigen pagina met bijpassende, geoptimaliseerde content. Verouderde termen kregen update. Zo werd de pagina ‘Condenserende gaswandketels’ herschreven naar de populaire zoekterm ‘Gascondensatieketels’.

Het resultaat? Een nagenoeg volledig nieuwe productsectie die veel beter beantwoordt aan het zoekgedrag van het doelpubliek.

Content met een doel

Om de nieuwe menustructuur te ondersteunen, stelden we een contentkalender op. Een nieuwe blogsectie met afwisselend informatieve en commerciële topics zorgde voor een toename in het aantal bezoekers van de hervormde product- en categoriepagina’s.

Voor een échte boost in de zoekmachine ranking pasten we ook SEO-copywriting toe, zoals het optimaliseren van titels en meta tags.

Bestaande content en copy werd verrijkt met links naar de belangrijkste product- en categoriepagina’s. Een efficiënte manier om de bezoeker sneller naar het einddoel te leiden.

Above and beyond

Bijkomend voegden we de website van Remeha toe aan alle belangrijke en relevante bedrijvengidsen. Een relatief kleine moeite die een website voor zoekmachines meer autoriteit geeft.

Het resultaat

Dankzij de meerdelige optimalisatie staat de website van Remeha nu op een mooie positie. Voor het keyword “condensatieketel” stegen ze zelfs van buiten de top 100 naar de 6de plaats in de SEO-ranking. Ook de blogposts scoren goed en zorgen voor extra visibiliteit op het web.