DEXVILLE WINT TWEEDE PLAATS OP GOOGLE HACKATON IN AMSTERDAM

Vrijdag 29 september werd het webteam van DexVille uitgenodigd op de Google Hackathon in Amsterdam. Uitdaging van de dag: de laadtijd van een mobiele website zoveel mogelijk verkleinen. DexVille kaapte de tweede prijs weg!
DEXVILLE WINT TWEEDE PLAATS OP GOOGLE HACKATHON IN AMSTERDAM.

Bjorn De Volder

Web & Graphic Designer
1 dag om een website zo snel mogelijk te maken

Afgelopen vrijdag werden vijftien Google Premier Partners uitgenodigd in het Google Amsterdam HQ voor een Hackathon met als thema ‘het verbeteren van de laadtijden van een mobiele website’.

DexVille was als enige Belgische team aanwezig, vertegenwoordigd door twee spitsen van hun webteam: Frederic Rouckhout en Bjorn De Volder. Zij brachten het websiteproject van hun klant www.bouw-line.be mee.

Ieder team koos een lopend websiteproject en kreeg – na een uur training door twee Google UX experts – de opdracht om in één dag tijd hun website zo snel mogelijk te maken. Hoe? Door o.a. afbeeldingen te verkleinen, kritische CSS te coderen, het aantal HTTP aanvragen zo laag mogelijk te houden en tal van andere compressietechnieken aan te wenden.

De laadtijd van je website .s be..ngr.jk v.or d. gebr.ui.s.rvaring

Over het belang van websitelaadtijden valt er veel te googelen. Vast staat dat ze omgekeerd evenredig zijn met de gebruiksvriendelijkheid van je website voor zowel bezoekers op mobiel als desktop. Hoe hoger de wachttijd, hoe meer bounces, hoe meer dropoff. Hoe lager de wachttijd, hoe hoger het aantal conversies en bezoekers dat je website haalt.

Niemand weet exact wat het algoritme van Google is om te bepalen wie waar komt in hun ranking. Wat we wel weten is:

  • dat Google in 2017 véél belang hecht aan mobile-friendly websites (want meer dan de helft van de mensen wereldwijd surft vandaag mobiel)
  • dat de kwaliteitsscore van Google mee wordt bepaald door de laadtijd van je website.
  • Google aanraadt om de laadtijd van je website onder de 3 seconden te houden.
Meer dan 75% sneller!

De teams kregen één dag de tijd om hun website zoveel mogelijk te versnellen. De website die het sterkst verbeterde op de score van www.webpagetest.org won.

Na een dag van trial en error werden de prijzen uitgedeeld.

De website die Frederic en Bjorn meebrachten was maar liefst 76,42% sneller geworden, meteen goed voor een fantastische tweede plaats! Een fractie trager dan de website van het tienkoppige team van RIFF (NL). Zij wonnen de Google Hackathon met meer dan 80% snelheidswinst op hun mobiele website. Respect!

DexVille designer Bjorn en developer Frederic kregen een fancy Google PixeL C als tweede prijs mee naar huis.

Een avond armworstelen begin december zal uitsluitsel brengen over wie zich de prijs finaal mag toeëigenen. De verliezer krijgt gips om…

Well done, boys!