Beveilig uw website met SSL

Sinds begin 2017 geeft Google Chrome aan hoe betrouwbaar je website is . De tekst in de zoekbalk toont dan aan hoe betrouwbaar uw website is. SSL levert die betrouwbaarheidscertificaten. En wij bij DexVille zorgen voor uw SSL-certificaat.
BEVEILIG UW WEBSITE MET SSL

Hilde Wuyts

Head of Dexville
SSL = Betrouwbaarheid

SSL – wat staat voor ‘Secure Sockets Layer’ – is de standaard beveiligingstechniek voor communicatie tussen bezoeker en website. Encryptie is de rekenmethode om met behulp van een wiskundig algoritme en een digitale sleutel gegevens te vergrendelen.

Die encryptie zorgt ervoor dat de data die je als bezoeker naar de website verstuurt geheim blijven, maar ook dat niemand de inhoud op je website kan aanpassen.

Kortweg:

  • Je komt op een website en je wilt een formulier invullen, je e-mailadres opgeven, een aankoop doen…? Dan wil je niet dat er iemand meekijkt. SSL zorgt daarvoor. Is je website niet beveiligd, dan toont Chrome een waarschuwing aan de gebruiker vooraleer die z’n persoonlijke informatie doorstuurt.
  • Je hebt een website en je wil niet dat hackers je website gaan gebruiken voor weet-jij-veel-wat? SSL zorgt daarvoor.

Hoe kan ik herkennen dat mijn website SSL beveiligd is? De Google Chrome-webbrowser duidt standaard SSL-beveiligde websites aan met “secure” vooraan in de zoekbalk. Andere browsers helaas nog niet. Als je dus twijfelt of je verbinding veilig is, kan je dat zien aan de “s” in het protocol: ‘http’ is niet beveiligd, ‘https’ wel.

Betrouwbaarheid = bezoekers

Waarom is de betrouwbaarheid van je website zo belangrijk? Simpel:

  • Je ervaring als bezoeker van een website is sowieso beter als je ziet dat de website betrouwbaar is en dat de informatie die je daar achterlaat vertrouwelijk verwerkt wordt.
  • Als je op het punt staat iets te kopen/een contactformulier in te vullen op een website en Chrome waarschuwt plots dat je verbinding niet veilig is, dan denk je wel twee keer na voor je op kopen of verzenden klikt.
  • Gevonden worden op Google: waar je landt op de google zoekpagina’s wordt door veel factoren bepaald: AdWords, SEO, locatie… Ook de kwaliteitsscore van je website bepaalt mee je positie. Die kwaliteitsscore wordt nu en zal in de toekomst meer en meer beïnvloed worden door het al dan niet hebben van een SSL beveiligde website.
  • Heb je lopende AdWords advertenties? Dan is het hebben van een beveiligde pagina nog veel belangrijker. Dan betaal je weliswaar voor een hogere positie in de rangschikking, maar als de kwaliteit en betrouwbaarheid van je pagina niet hoog genoeg zijn, dan zal je advertentiebudget je ook niet veel helpen.
DexVille biedt standaard SSL beveliging.

Bij DexVille doen we hard ons best om uw website zo mooi, efficient en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Het spreekt voor zich dat we daarom uw website en uw bezoekers willen beveiligen en op hun gemak stellen. Daarom zijn al onze websites SSL-gecertifieerd.

En waar wacht u op?

Contacteer ons voor een betrouwbare, gebruiksvriendelijke website.